logo ggzingeest

Projectleider: "LeefstijlinBeeld heeft voor GGZ inGeest een belangrijke bijdrage geleverd om leefstijl bij onze clienten met Ernstige Psychiatrische Aandoeningen meer structureel onder de aandacht te brengen. Het is een motiverend niet paternalistisch instrument om clienten meer eigen regie en zelfsturing te geven. Daarnaast geeft het de leefstijlcoaches een handvat om gedeelde keuzen in de aanpak samen met de client te maken. Daarom willen na onze pilot leeftstijl ook graag verder met LeefstijlinBeeld."

 

RIBW Gooi & Vechtstreek

Leefstijlcoach: "Dat bewoners zelf inzicht krijgen vind ik echt een groot pluspunt van deze methode. Veel bewoners weten niet wat gezond is en weten ook niet wat ze kunnen veranderen. Door deze methode krijgen ze inzicht op een leuke manier. De computer geeft het aan. Dat voelt voor hen prettiger dan dat een begeleider het tegen ze zegt."

 

Altrecht

In Alter, een periodieke uitgave van Altrecht geestelijke gezondheidszorg, staat in het Thema nummer van juli 2013, dat geheel gewijd is aan Leefstijl, vanaf pagina 8 een helder artikel over hoe Altrecht, specifiek het ABC huis, omgaat met Leefstijlinbeeld.

 

ROADS

Leefstijl in beeld is een programma waarmee je gezond en ongezond leefstijlgedrag in kaart kunt brengen. Roads biedt dit programma aan in samenwerking met Charly Green. Leefstijl in beeld maakt veranderen leuk en haalbaar! Leefstijl in beeld is geschikt voor mensen met (dreigende) gezondheidsproblemen. Het programma creëert inzicht in (on)gezondheid en daagt uit om jezelf te veranderen. Een leefstijlbehandeling op maat geeft je de regie over je eigen gezondheid terug en maakt je weer trots.

 

Logo-Hamel-College-FMM

De opleiding Vitaalcoach hanteert een meerdimensionale eclectische mensvisie op het gebied van vitaliteit. Leefstijl, gezondheid en herstelbelemmerende factoren worden bezien in relatie tot optimale vitaliteit. Een Vitaalcoach ziet het gedrag en functioneren van een mens als een samenspel van fysieke, sociale en mentaal, emotionele processen. Dit binnen de context van de doelen die een individu in zijn leven stelt.